ZMAGOSLAVNO LETO

Na zalogi

Šifra: 55611

39,90 

Osamosvojitvena zgodba naše države Slovenije

Slikovna monografija o dogajanju med 23. decembrom 1990 in 15. januarjem 1992, ko smo se izbrali samostojno, neodvisno in suvereno državo.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Kateri so bili ključni akterji, ki so nas popeljali na pot osamosvojitve? Kdo je iskal rešitve in sklepal kompromise? Kakšni so bili pogledi na samostojno Slovenijo? Kako so se Slovenci spopadali z izzivi, ki so bili pred njimi? Kateri so bili pomembni dogodki, dokumenti, odločitve, ki so zaznamovali prihodnost naše države? To le nekatera izmed vprašanj, ki jih odgovarjajo avtorji prispevkov, ki se spominjajo posameznih dni osamosvojitvenega leta. Strokovni pregled člankov je opravljala zgodovinarka dr. Andreja Valič Zver. Ob vsakem prispevku je QR koda, ki omogoča dostop do podrobnejšega besedila, objavljenega na spletni strani Urada vlade za komuniciranje   gov.si/slovenija30 .

Knjigo    Zmagoslavno leto   bogate slikovne priloge ter izjave prodornih posameznikov, ki so nam povedali, kako čutijo Slovenijo, kakšen odnos imajo do države in kaj ji želijo izbrani na njeni nadaljnji poti.

Knjiga je izšla v sodelovanju z Uradom Vlade Republike Slovenije za komuniciranje.

Dodatne informacije

Avtor:

dr. Andreja Valič Zver

Založba:

Družina

Leto izdaje:

2022

Vezava:

trda