MOJE PRVO SVETO OBHAJILO – album

Na zalogi

Šifra: 40620

7,50 

Spominski album z nalepkami.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Spominski album Moje prvo sveto obhajilo je razdeljen v tri dele.

Prvi del izhaja iz prvoobhajanca in odgovarja na vprašanje: Kdo sem jaz? Prvoobhajanec tam nalepi svojo fotografijo, izpolni podatke o sebi (o rojstvu, krstu, datumu prvega sv. obhajila, prve sv. spovedi …), pa tudi o tem, kaj imajo najraje, svoje spomine na pripravo na sv. spoved in prvo obhajilo.

Drugi del odgovarja na vprašanje: Kdo je Jezus? Jezus je pot, resnica in življenje; dobri pastir, ki kliče svoje ovce po imenu; vinska trta, je prijatelj, ki da svoje življenje za nas; je kruh večnega življenja. Posebej je predstavljena evharistija, kaj pomeni, kako naj pristopamo k svetemu obhajilu, ki se zaključi v spodbudi k opazovanju liturgije pri sveti maši. Otroci na straneh v tem sklopu ob kratkih razlagah, ki jih spremljajo različne aktivnosti (npr. da v okvirček z lepimi črkami napišejo svoje ime; rešijo test o prijateljstvu; sebe nalepijo na pot, ki gre za Jezusom …) ponovijo veroučno snov in poglobijo svoje razumevanje o tem, kdo je Jezus.

Tretji del pa govori o tem, kako ohranjati prijateljstvo z Jezusom. V prvi vrsti je tu zakrament spovedi, ki je predstavljen kot zakrament Božjega usmiljenja, poudarjeno je veselje v nebesih, ko se spreobrne grešnik, pa tudi s pomočjo didaktike petih prstov. Prijateljstvo z Jezusom raste še prek molitve, dobrih del, pobožnosti, prek odnosa z Marijo, branja Božje besede in prejemanja zakramentov. Ob koncu so predstavljeni nekateri otroci, ki so bili veliki Jezusovi prijatelji: pastirčki iz Fatime, ki se jim je prikazala Marija, sv. Terezija iz Lisieuxa in bl. Lojze Grozde.

Spominski album se zaključi s spodbudo k razmisleku, za kaj vse je prvoobhajanec hvaležen, povabljeni so tudi, da Jezusu napišejo pismo.

Albumu so priložene tudi nalepke, s katerimi bodo otroci dopolnjevali vsebino albuma, in ga naredili še bolj osebnega, še bolj njihovega.

Dodatne informacije

Založba:

Družina

Leto izdaje:

2015

Število strani:

36

Vezava:

trda