ZAKAJ SEM JAZ JAZ?

Na zalogi

Šifra: 53706

23,50 

Odprto in spodbudno razmišljanje o življenju!

Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Odprto in spodbudno razmišljanje o življenju!

Delo francoskih avtorjev je namenjeno otrokom od 8. leta naprej. Temeljna življenjska vprašanja, ki si jih začnemo postavljati v teh rosnih letih – in si jih potem postavljamo do konca življenja – osvetljuje v luči krščanske etike. Odkrito, odprto in spodbudno razmišljanje o življenju!

Otroci si zastavljajo veliko vprašanj in radi razmišljajo. Knjiga prinaša izbor nekaterih zanimivejših filozofskih vprašanj o življenju in ponuja izvirna izhodišča za razmišljanje. Zakaj sem jaz jaz? Dekleta in fantje – kdo smo? Kaj je družina? Kako pomembni so v življenju prijatelji? Kaj je tisto, kar nas resnično osrečuje? Kaj je ljubezen? Zakaj nas je kdaj strah? Kaj pomeni uspeti v življenju? Avtorji k vsaki od tém pristopajo na filozofski način in pri tem izhajajo iz krščanskih vrednot. Kakšne odgovore na ta vprašanja lahko najdemo v Svetem pismu? Kako je o tem govoril Jezus? V tej luči razmišljamo o vélikih življenjskih vprašanjih. To, da smo kristjani, namreč ne pomeni le, da verujemo v Boga, ampak da krščanski pogled na svet tudi živimo.

Avtorji so sodelavci francoske katoliške revije Filotéo, namenjene otrokom, in so strokovnjaki različnih humanističnih smeri. Odprtost in argumentiranost njihovih stališč tudi v naš prostor prihaja kot dobrodošla osvežitev.

Dodatne informacije

Avtor:

Anne-Laure Fournier le Ray, Gwenaëlle Boulet, Lucie Tour, Marine Gérald de Malartic, Noélie Viallet, Sonia Goldie

Založba:

Društvo Mohorjeva družba

Leto izdaje:

2016

Število strani:

136

Vezava:

trda