TIHI VEČERI DVD

Na zalogi

Šifra: 56637

12,00 

Tihi večeri je dokumentarni film produkcijske hiše Siposh o Francu Ksaverju Mešku, ki mu je dodan tudi obsežen igrani del, ki je izšel tudi kot kratki film z naslovom Onkraj poljan.

Kategorija:
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Franc Ksaver Meško je danes spregledan biser pisane slovenske besede. Skozi tančico zaprašene zgodovine nam film razkriva življenje in delo pisatelja, duhovnika ter velikega domoljuba, ki ga nista zlomila preganjanje tujih oblasti in vojna vihra. Meškova dediščina na filmskem platnu znova zaživi; preko podob njegovega literarnega sveta ter skozi pripoved ljudi, ki jih je Meško s svojim življenjem in zgledom zaznamoval.

Kratki igrani film Onkraj poljan je kolaž iz različnih povesti, likov in pripovedi ter prinaša zgodbo, polno mladostnih čustev sredi neprijaznega sveta. V dokumentarnem delu pa o Mešku spregovorijo literarni zgodovinarji, profesorji, sorodniki, njegovi farani in drugi, ki so se na svoji profesionalni ali osebni poti srečali z njim in njegovim delom.

Film pa je v te Meškove svetove uvedel tudi že mnoge filmske kritike, ki so si film ogledali za izbor na filmskih festivalih. Onkraj poljan je v prvi polovici prvega leta svojega festivalskega pohoda prepotoval vse od Amerike do Rusije, čaka pa ga tudi še pestra evropska festivalska turneja.

Dodatne informacije

Avtor:

Franc Ksaver Meško

Založba:

Društvo Mohorjeva družba

Leto izdaje:

2020