ARTEMIJ ZATTI, SORODNIK UBOGIH

Na zalogi

Šifra: 53032

6,90 

Ob skorajšnji razglasitvi za svetnika prvega salezijanca po don Bosku, ki ni umrl mučeniške smrti, je v salezijanski družini živahno završalo: salezijanec brat Artemij Zatti, ki je deloval v Argentini, nam po besedah vrhovnega predstojnika Ángela Fernándeza Artimeja v vsakdanjem življenju predstavlja izraz Božje ljubezni, ki jo je sprejemal in tudi vračal. Gre za predlog »svetosti sosednjih vrat« oziroma srednjega razreda svetosti, o kateri nam s tolikšno naklonjenostjo govori papež Frančišek.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Artemij je vedel, da tudi takrat, ko ni mogoče pozdraviti, je vedno mogoče ozdraviti, potolažiti, vedno je mogoče ljudem nuditi bližino, ki se kaže v zanimanju za človeka pred njegovo boleznijo. Ustavi se, prisluhne, vzpostavi neposreden in oseben odnos z bolnikom, do njega izkaže empatijo in čutenje, pusti se vplesti v njegovo trpljenje do te mere, da ga prevzame. Artemij je to bližino doživljal kot izraz ljubezni Jezusa Kristusa, dobrega samarijana, ki se s sočutjem bliža vsakemu človeku, ranjenemu od greha.

Posodobljen in dopolnjen kratki življenjepis tega zanimivega lika utelešene salezijanske karizme nam je lahko za zgled poklicanosti in izpolnjevanja Božje volje v vsakdanjem življenju.

Dodatne informacije

Avtor:

Enzo Bianchi

Založba:

Salve

Leto izdaje:

2022

Število strani:

72

Vezava:

mehka