BOG JE BOG ČLOVEŠKEGA SRCA

Na zalogi

Šifra: 41432

22,00 

V letu 2022 se spominjamo 400. obletnice smrti sv. Frančiška Saleškega, zavetnika novinarjev, učiteljev in salezijanske družine. S svojim izvirnim pastoralnim in komunikacijskim pristopom je revolucionarno vplival na poživitev krščanske vere v svojem okolju in času ter navdihoval mnoge rodove vse do današnjih dni.

Škof iz visoke Savoje je dolgo in podrobno pilil jezik za svoje bralce, ki jih imenuje Filoteja in Teotim. A njegov jezik je jezik 16. in 17. stoletja, ki je za današnji čas zastarel in nerazumljiv, čeprav je vsebina še kako aktualna.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

  1. Francoski duhovnik Michel Torunade, zaljubljen v sv. Frančiška in njegovo dediščino, se je lotil »prilagoditve« Frančiškove Filoteje, primerne današnjemu odraslemu in mlademu človeku.

»Mogli bi si predstavljati, da se naš škof iz Annecyja udeleži svetovnih dnevov mladih in pripravlja svojo škofijo na jubilejno leto. Tedaj bi se na Filotejo, mlado študentko na fakulteti, na dijakinjo v srednji šoli, ali na Teotima, študenta medicine ali pa koga, ki študira ob delu, obrnil s tikanjem.«

Ta prilagoditev je hotela ohraniti ter prenesti misli in spoznanja savojskega škofa, zaljubljenega v naravo in dejavnega v svetu, ki potrebuje ljubezen. Kakor je hitri vlak nadomestil poštno kočijo, tako primeri v knjigi skušajo priklicati naše okoliščine in njene stvarnosti.

»Knjižica te vabi, da odkriješ duhovno zakoreninjenost, ki ti jo ta mladi škof predlaga, da okusiš in odgovoriš na neizmerno ljubezen, s katero te Bog ljubi,« še dodaja Michel Torunade v besedi na pot prebiranja Filoteje 21. stoletja.

Dodatne informacije

Avtor:

Michel Tournade

Založba:

Salve

Leto izdaje:

2022

Število strani:

240

Vezava:

mehka