ČUDOVIT BOŽIČNI ČAS

Na zalogi

Šifra: 57996

18,00 

Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

V hrepenenju po Bogu je že Bog

Kaj je tako posebnega na božičnih praznikih? Globoko v svojem srcu slutimo, da se dotikajo našega bistva, hrepenenja po izpolnitvi, hrepenenja po svetu, ki je izpolnjen z ljubeznijo in nežnostjo. To je čas, ki je zaznamovan s pričakovanjem Božjega deteta; z upanjem, da bo vse drugače, ko Bog stopi v naše življenje; z zaupanjem, da bo Bog zavladal v nas in bo izničil vse notranje in zunanje »vladarje«, ki nam otežujejo življenje. Hrepenenje je kot sled, ki jo je Bog vtisnil v naše srce. V adventnem času se nas dotakne nekdanja izkušnja varnosti in doma, ozdravljajoče Božje bližine in ljubeče naklonjenosti. Če se odpremo veselemu oznanilu, nas ob koncu leta lahko objame božični mir in nas ponese v novo leto. K temu vabijo tudi razmišljanja v tej knjigi.

Praznik Jezusovega rojstva najgloblje zaznamuje poslanstvo miru. Vendar se boste morda spomnili, da zadnje leto za božič le ni teklo vse tako mirno. Začelo se je v adventu z iskanjem daril in se zaključilo s pripravo slovesne večerje … In če pogledamo na dogajanje v Betlehemu pred dva tisoč leti, so bile spremljevalne okoliščine tega rojstva vse prej kot umirjenost. Pa kljub temu vedno znova uspe božiču pretrgati naš vsakdan, da nam ustvari oaze za naše hrepenenje, oaze miru in poglobljenosti, oaze luči sredi teme.
V čem je čar božiča? Je to tisto veselje, ki nas prevzame v adventnem času, ko že v pričakovanju zremo v božične dni? So to brezštevilne lučke in svečke, ki naše sobice in stanovanja ovijejo s svetlobo, ki kljubujejo zimskemu mrazu in temi? So to pestra darila, ki jih skrbno in navdušeno zavijamo, da jih lahko na sveti večer izročimo svojim dragim? Ali pa je to mogoče srečanje vseh družinskih članov – od vnukov do babice –, ki sicer živijo raztreseni daleč naokrog in imajo redko priložnost, da se zberejo za slovesno pogrnjeno družinsko mizo? Gotovo, vse to naredi božični praznik za nekaj posebnega. Skrivnost našega
Boga, skrivnost božiča je v želji po resničnem življenju, po radosti bivanja. Vsa ta zunanja znamenja pričajo o tem. Kdor biva v skrivnosti, zanj sveti luč v temi, zanj raste iz korenin zelena mladika; upa proti upanju, zaupa kljub vsem razočaranjem, veruje kljub vsem dvomom. Sledi zvezdi in zaupa besedi. Vidi dete v jaslih, v revnem hlevčku – in pade na kolena, da bi ga molil. Ne dopusti, da bi ga prevarale papirnate kulise naše družbe – pogleda za kulise, se sprašuje po smislu, išče tisto več – in najde Boga.

Avtorji prispevkov: Hanna Buiting, Hermann Glettler, Anselm Grün, Lorenz Marti, Philipp Meyer, Mönch von Salzburg, Joseph Mohr, Susanne Niemeyer, Wolfgang Öxler, Rainer Maria Rilke, Norbert Roth, Johannes Schaber, Christoph Schmid, Andrea Schwarz, Christa Spannbauer, Pierre Stutz, Beatrice von Weizsäcker, Heiner Wilmer, Notker Wolf, Tereza Zukić.

Dodatne informacije

Avtor:

Majda Strašek Januš

Leto izdaje:

2023

Število strani:

120

Vezava:

trda

Založba:

Društvo Mohorjeva družba