IZBRANA DELA IGNACIJA LOJOLSKEGA

Na zalogi

Šifra: 57318

29,00 

Njegova pripoved je neke vrste duhovna oporoka, ki jo je svetnik zapustil jezuitom, temelj njihovega poklica in poslanstva.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Praznovanje petstote obletnice spreobrnjenja Ignacija Lojolskega (1521) je bilo povod za izdajo nekaterih njegovih del. Najprej je tu druga, dopolnjena izdaja njegove Avtobiografije, ki je prvič pod naslovom Romarjeva pripoved izšla leta 1990. Ob koncu svojega življenja je Ignacij sobratom želel pokazati, kako ga je Bog vodil od njegovega spreobrnjenja do ustanovitve Družbe Jezusove leta 1540 v Rimu. Njegova pripoved je neke vrste duhovna oporoka, ki jo je svetnik zapustil jezuitom, temelj njihovega poklica in poslanstva.

Temu besedilu sledi droben dokument Deliberacija prvih patrov, kratek zapis procesa razločevanja, med katerim so se Ignacij in njegovi prvi tovariši odločili, da ustanovijo novo redovno družbo. Njihov način izbire lahko še danes pomaga krščanskim občestvom pri iskanju Božje volje.

Tretje izbrano delo je Duhovni dnevnik, po Ignacijevi želji sicer namenjen sežigu, a po Božji previdnosti ohranjen dragocen vpogled v svetnikovo srce in njegov ljubeč odnos z Bogom.

Knjiga na koncu prinaša še prevod nekaterih Ignacijevih pisem,
ki odkrivajo globino in modrost Ignacija – duhovnega očeta, sogovornika, prijatelja, redovnega ustanovitelja in voditelja.

Dodatne informacije

Avtor:

Ignacij Lojolski

Založba:

Založba Dravlje

Leto izdaje:

2022

Število strani:

492

Vezava:

trda