LILIT IN DEMONI KAPITALA

Na zalogi

Šifra: 54755

29,90 

To ni knjiga pravljic, temveč nasprotno, knjiga, ki živi od tega, da hoče naš sistem hkrati dojemati z ekonomsko in psihološko logiko.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Ekonomija na Freudovem kavču

Lilit in demoni kapitala je knjiga z nenavadnim naslovom za knjigo o ekonomiji in sicer zato, ker pojasnjuje nenavadne stvari v nenavadnem času. To ni knjiga pravljic, temveč, nasprotno, knjiga, ki živi od tega, da hoče naš sistem hkrati dojemati z ekonomsko in psihološko logiko. To je njena naloga in avtorja upata, da bo knjiga bralcem omogočila novo zaznavanje družbenih povezav.

Mit o Lilit, nenavadnem, mračnem liku, obsojenem na nenehno rojevanje in hkratno nenehno uničevanje, se je v ekonomski interpretaciji izkazal za veliko mogočnejšega, kot sta avtorja sprva domnevala. Čeprav Lilit ni nikoli dejansko živela in obstajala je – kot je značilno za mite – vendarle vselej tu, pri nas in v nas.

Kaj ekonomija ubeseduje? Česa se nadeja in o čem sanjari? Česa se boji? Kaj racionalizira in kako to počne? O čem rada govori in katere teme tabuira z molkom? Kako vidi samo sebe? Kako sprejema svoja čustva? Kako je z njenimi odnosi do drugih? Kako dojema svojo vlogo v svetu? Kako ravna s svojimi vrednotami? V kaj verjame?

Katere psihološke motnje lahko diagnosticiramo v ekonomiji in svojem gospodarskem sistemu kot celoti? V kolikšni meri se družbene motnje manifestirajo v ekonomiji? Katere izmed njih ekonomija še dodatno krepi in katere blaži?

Dodatne informacije

Avtor:

Oliver Tanzer, Tomáš Sedláček

Založba:

Družina

Leto izdaje:

2018

Število strani:

272

Vezava:

trda