MATERINSKA IZGORELOST IN DUHOVNA IZČRPANOST

Na zalogi

Šifra: 56559

16,50 

Devet tednov z Bogom

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Odrinimo na avanturo s Svetim Duhom

Vsem je dobro znan začetek zgodbe: »Poročila sta se in imela veliko otrok«, ni pa nujno, da poznamo tudi nadaljevanje. Pogosto mislimo, da se ljubezen pojavi takoj in da je materinski nagon prirojen. Vendar pa stvari ne potekajo vedno tako.

V prvih tednih z novorojenčkom se pojavijo obdobja joka, močne utrujenosti, preizkušnje v zakonu, občutek nesposob­nosti, kričanje, krivda. Ženske morajo krmariti med vlogo matere, žene in uspešne ženske v službi in doma. Opravljati vse naenkrat je pogosto naporno. Biti mati in imeti čas zase sta, tako se zdi, dve nasprotujoči si in med seboj nezdružljivi stvari. Številne mlade mamice ogroža izgorelost. Utrujenost zaradi skrajšanih noči in teža odgovornosti postavita pred preizkušnjo fizično in psihično zdravje matere.

Večina mater si večkrat reče: »Hitim, hitim, a mi ne uspe narediti vsega!« Odziv na tovrstno razmišljanje nam posta­vlja vprašanje »Kam hitiš? Mar ne veš, da so nebesa v tebi?« Da, nebesa so v nas, a pogosto pozabimo na to. Ponovno moramo odkriti nebesa, ki so v nas, Jezusa, ki je v nas. On nas zmore dvigniti, ponovno postaviti na noge, nas ljubiti take, kakršne smo, in nam vrniti veselje do življenja.

Pričujoča knjiga je napisana kot devetdnevnica, ki nas bo v devetih tednih vodila skozi molitev na temo izgorelosti. Namenjena je materam, da bi se naučile dan za dnem z zaupanjem spočiti se v Bogu. Vsako poglavje sestavljajo: odlomek iz Svetega pisma, razmišljanje, molitev, da bi zmogle zaupati Božjemu usmiljenju, in še pričevanje. Pričevanja predstavljajo košček avtoričinega materinskega življenja, ki nam ga zaupa z veliko preprostostjo in je ilustracija obrav­navane teme. Čas za molitev naj bo poseben čas, označen v rokovniku kot kakšno drugo zelo pomembno srečanje. Najpomembnejše je, da svoje srce odprete temu, s čimer vas želi obdariti Gospod.

Avtorica nas vabi na prav posebno avanturo s Svetim Duhom …

O avtorici

Éline Landon (1978), poročena mamica petih otrok, je ustanoviteljica združenja, katerega cilj je podpirati starše in jih spodbujati k aktivni vlogi pri vzgoji otrok. Knjiga je nadaljevanje Priprave na rojstvo, ki je leta 2019 izšla pri Celjski Mohorjevi družbi.

Iz knjige

MOLITEV

Odlomek iz molitve »Kraljeva hči«

Jaz, kraljeva hči, vstanem
in prekrijem svoj prvotni sijaj.
V svojem neskončnem usmiljenju me,
Jezus, osvobodi vseh mojih grehov.

Stvarnik, Sveti Duh, razodeni se mi,
povečaj prostor mojega šotora.
Kronaj me s svojimi sedmimi darovi,
povabi me v svojo sveto navzočnost.

K tebi, Oče, na krilih zarje
dvigam se, prihajam
pred tvoj sveti prostor.
Ostajam služabnica, ljubljena Očetova hči.

Bog Oče, Sin in Sveti Duh,
naredi iz mene žensko,
ki bo znala imeti rada samo sebe,
naredi iz mene lepo in žarečo nevesto,
naredi iz mene mater, ki ne pozabi sama nase.

Dodatne informacije

Avtor:

Éline Landon

Založba:

Društvo Mohorjeva družba

Leto izdaje:

2020

Število strani:

92

Vezava:

mehka