DOVOLJ, AMEN, KONEC?

Na zalogi

Šifra: 55460

18,90 

V 13. knjigi zbirke Pedagoška zbirka spoznamo zgodbo nemškega duhovnika Thomasa Fringsa, ki se je leta 2016, 29 let po njegovem posvečenju v duhovnika, odpovedal službi župnika in odšel v samostan.

V knjigi govori brez dlake na jeziku, omenja nepravilnosti in ponuja vpogled v življenje nemškega župnika. Kritizira, vendar kaže tudi nove poti ter ponuja razlage in zametke rešitev. Thomasu Fringsu je jasno, da mora Cerkev, če hoče preživeti, znova postati pristnejša. In pravi: »Poln sem energije in ljubim svojo Cerkev. Nič drugega nočem biti kot duhovnik. Toda tako ne gre več naprej.«

Kategorije: , ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Ko se je Thomas Frings spomladi 2016 odpovedal službi župnika, odšel v samostan in pojasnil ta svoj korak, je to precej odmevalo. Ne samo v medijih, temveč tudi med njegovimi sobrati in verniki. V knjigi govori brez dlake na jeziku, omenja nepravilnosti in ponuja vpogled v življenje nemškega župnika.

Kritizira, vendar kaže tudi nove poti ter ponuja razlage in zametke rešitev. Thomasu Fringsu je jasno, da mora Cerkev, če hoče preživeti, znova postati pristnejša. In pravi: “Poln sem energije in ljubim svojo Cerkev. Nič drugega nočem biti kot duhovnik. Toda tako ne gre več naprej.”

Dodatne informacije

Avtor:

Thomas Frings

Založba:

Salve

Leto izdaje:

2018

Število strani:

148

Vezava:

mehka