VREDNOST ČLOVEKA

Na zalogi

Šifra: 57810

19,90 

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Po predavanjih o depresiji, pomenu zakramenta pokore in sprave, poslušanju in neljubih čustvih je poljski duhovnik in profesor predstavil sintezo vseh naštetih o fenomenu človekove vrednosti, saj je ta tema ena najbistvenejših. Spregovori o izkušnji vrednosti, ki osredotoča ter v nas rojeva čudenje, prevzetost, tišino, hrepenenje, zavedanje plemenitosti in smisla.

Besedilo bralca spodbuja k premišljevanju o lastnem doživljanju vrednosti, kar nenazadnje usmerja tudi naše dobro delovanje.

Ko nam svet reče, da smo vredni, se dotika ene najglobljih potreb v nas, a kadar postavi pogojni če, nas v tej potrebi globoko rani. Pogosto se tega niti ne zavedamo. Zato dopustimo, da nas rani. Naprezamo se, da bi nas svet cenil. Mislimo, da moramo odgovoriti na cel kup narekovanih nam če-jev: da bi bil pomemben, da bi bil slaven, da bi bil priznan. Tako zelo se zapletemo s temi če-ji, da prenehamo živeti svoje življenje. Živimo za želje in kaprice drugih. Dovoljujemo, da postajamo tablica, na katero ljudje pišejo svoja pričakovanja. Počasi se v nas usidra prepričanje, da se je treba za vrednost potruditi, si jo zaslužiti ali jo celo kupiti. Pozabimo eno temeljnih in neovrgljivih resnic o človeškem življenju: preprosto smo vredni. (Krzysztof Wons, direktor krakovskega Centra duhovne formacije)

Dodatne informacije

Avtor:

Krzysztof Grzywocz

Leto izdaje:

2023

Število strani:

152

Vezava:

mehka

Založba:

Družina