KATEKIZEM KATOLIŠKE CERKVE – KOMPENDIJ

Ni na zalogi

Šifra: 53810

19,50 

Kakor Katekizem je tudi Kompendij razčlenjen na štiri dele, ustrezno z osnovnimi zakonitostmi življenja v Kristusu.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Dne 28. junija 2005, je papež Benedikt XVI. Cerkvi izročil  Kompendij Katekizma katoliške Cerkve. V uvodu v to dragoceno knjigo je papež zapisal: “Kompendij, ki ga zdaj predstavljam vesoljni Cerkvi, je zvest in zanesljiv povzetek Katekizma katoliške Cerkve. V strnjeni obliki vsebuje vse bistvene in temeljne prvine vere Cerkve. Tako sestavlja, kakor je želel moj predhodnik, nekakšen vademekum, ki omogoča osebam, verujočim in neverujočim, da z enim samim pogledom zaobjamejo celotno panoramo katoliške vere.”

V svoji zgradbi, vsebinah in govorici Kompendij zvesto odseva Katekizem katoliške Cerkve.  Kot povzetek bo hkrati pomagal in spodbudil, da bodo ljudje omenjeni katekizem še bolj spoznali in se vanj poglabljali.

Kompendij vsekakor ni delo samo zase in nikakor noče nadomestiti Katekizma katoliške Cerkve: marveč stalno kaže na Katekizem, natančno navaja številke, ki se nanašajo na posamezne člene, in ves čas sledi njegovi zgradbi, njegovemu podajanju in njegovim vsebinam. Kompendij hoče vrhu tega obnoviti zanimanje in vnemo za Katekizem, ki s svojo modrostjo v podajanju in s svojo duhovno prepojenostjo vedno ostaja temeljno besedilo za cerkveno katehezo danes.

Kakor Katekizem je tudi Kompendij razčlenjen na štiri dele, ustrezno z osnovnimi zakonitostmi življenja v Kristusu.

Dodatne informacije

Založba:

Družina

Leto izdaje:

2006

Število strani:

243

Vezava:

trda