SKOZI BARVO IN SVETLOBO

Ni na zalogi

Šifra: 58000

14,90 

Slikarski svet Staneta Kregarja

Avtorska slikanica z besedilom v verzih ob 50-letnici smrti akademskega slikarja in duhovnika Staneta Kregarja (1905–1973).

Kategorije: , ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Stane Kregar je ustvaril kakovosten in obsežen tako posvetni kot sakralni opus, ki obsega okrog 600 slik, likovno opremo za okrog sto cerkva na celotnem slovenskem ozemlju in številne knjižne ilustracije ter umetnoobrtne izdelke. Tako širokega tehničnega znanja in obvladovanja različnih zvrsti slikarstva ni imel noben Kregarjev sodobnik. Ustvarjal je v različnih likovnih slogih (nadrealizem, poetični barvni realizem, abstrakcija in nova figuralika), ki pa jih kljub raznolikosti povezujeta slikarjeva prepoznavna liričnost in bogata barvna paleta.

Leta 1993 je bila v obnovljenem Zavodu sv. Stanislava na osnovi del, ki so jih darovali slikarjevi dediči, ustanovljena največja zbirka njegovega slikarstva. V letu 2023, v katerem obeležujemo 50-letnico slikarjeve smrti in 30-letnico ustanovitve Galerije Staneta Kregarja, je zavod izdal slikanico, za katero je besedilo prispevala Emilia Vene, ilustrirala pa jo je alumna Škofijske klasične gimnazije Marija Bobič.

Dodatne informacije

Avtor:

Emilia Vene, Marija Bobič

Leto izdaje:

2023

Število strani:

40

Vezava:

trda

Založba:

Družina