ZELENI PLANET

Na zalogi

Šifra: 57791

34,90 

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

V seriji Zeleni planet, ki so jo snemali po vsem svetu, sta predstavljeni več kot dve desetletji novih odkritij, kar omogoča prvi poglobljeni prikaz doslej neopaženega, medsebojno povezanega sveta. Serija in istoimenska knjiga Zeleni planet nam razkrivata nenavadni in čudoviti svet rastlin, kakor ga do zdaj še nismo videli.

Rastline živijo skrito in odmaknjeno življenje, vendar so v svojem svetu enako napadalne, tekmovalne in bojevite kot živali – z vsemi močmi si prizadevajo za hrano, svetlobo, razmnoževanje in razkropitev potomstva.

Zeleni planet nam razkriva nenavadni in čudoviti svet rastlin, kakor ga do zdaj še nismo videli. Spoznamo se s petimi različnimi okolji, za katere ne bi nikoli rekli, da lahko gojijo tako bogato biodiverziteto: tropski, puščavski, sezonski, vodni in človeški svet.

V tropskem svetu uspeva več vrst rastlin kot drugje na Zemlji. Posledica tega sta osupljiva lepota in izjemna tekmovalnost, zaradi katere je to pravo rastlinsko bojišče.

Puščave so neprijazne za življenje. Vendar so rastline našle neverjetne načine za preživetje. Nekatere desetletja čakajo na dež in potem na puščavskih sipinah sprožijo pravo eksplozijo barv.

Med tropi in arktičnim svetom leži območje, kjer prevladujejo nenehne sezonske spremembe. Vsak letni čas prinaša rastlinam naporne preizkušnje in za preživetje morajo izrabiti vse, kar imajo.

Vodne rastline bijejo težke bitke za prostor, druge se s kotaljenjem rešujejo pred živalskimi sovražniki. Kjer jim primanjkuje hranil, se spremenijo v lovce na živali, nastavljajo pasti in znajo celo šteti, da si zagotovijo uspeh.

Od rastlin je odvisno skoraj vse, tudi zrak, ki ga dihamo, in hrana, ki jo jemo. Toda izumrtje grozi številnim rastlinam, zato je naloga ljudi, da najdemo rešitve, kako te rastline obvarovati.

Dodatne informacije

Avtor:

Simon Barnes

Leto izdaje:

2023

Število strani:

320

Vezava:

trda

Založba:

Vida