PO POTEH, OB KATERIH POZVANJAJO ZVONČKI

Na zalogi

Šifra: 57794

25,00 

Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Slovenski gorski svet so že od nekdaj uporabljali tudi za planinsko pašo in tudi danes je ob obisku gora mogoče naleteti na številne planine, tako še aktivne kot že opuščene. Nekatere so zelo skromne in na ne najbolj uglednih mestih, a je vsaka drugačna, vsaka ima svojo zgodovino in vsaka je vredna obiska.

Mnoge od njih so na mestih s prelepimi razgledi in s pašniki, ki segajo vse do vrhov. Pozimi samevajo, ostali del leta pa vabijo najprej prekriti in obarvani z gorskim cvetjem, pozneje pa z življenjem, ki ga tja vsako leto ponovno prinesejo pastirji in živina.

V knjigi je na 258 straneh (vsebuje tudi približno 285 fotografij).predstavljenih 300 takih planin z različnih območij slovenskega gorskega sveta, ki so lahko privlačni cilji v vseh letnih časih. Večina od njih je lahko dostopnih, nekatere celo z avtomobili, skoraj vse ostale pa po večinoma lepih in varnih poteh, po katerih priženejo živino na pašo. Mnoge od njih so tudi markirane.

Nekatere planine so bolj, druge manj oddaljene, a tudi bolj odmaknjene je mogoče obiskati v enem dnevu. Na njih boste naleteli na skromno, a marsikje čudovito arhitekturo – od posameznih stavb do prelepih in zanimivih planinskih naselij. Če boste želeli o teh planinah izvedeti kaj več, vam bo v pomoč ta vodnik, ki je rezultat številnih obiskov in pogovorov s pastirji, lastniki in drugimi, ki sem jih ob obiskih srečeval in se z njimi pogovarjal.

Knjiga govori o življenju in delu pastirjev na planinah, o njihovih lokacijah, o dostopih do njih, o naseljih in razgledih, ki jih nudijo obiskovalcu. Napisana je tako, da v njej bralec lahko najde mnogo zanimivih kotičkov, vrednih obiska, za katere do sedaj še ni slišal, zato lahko marsikomu služi tudi kot vodnik pri obisku teh krajev.

Dodatne informacije

Avtor:

Ferdo Cigale

Leto izdaje:

2023

Število strani:

256

Vezava:

trda

Založba:

Samozaložba