IZ PARADIŽA: Tri stoletja Škofjeloškega pasijona

Na zalogi

Šifra: 56760

49,50 

“Vse znane uprizoritve Škofjeloškega pasijona predstavljene v dokumentarni knjigi ob tristoletnem jubileju”

Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Ob tristoletnem jubileju Škofjeloškega pasijona imate v rokah izjemno knjigo, ki prvič dokumentarno predstavlja vse znane uprizoritve te priznane predstave tako v Sloveniji kot v zamejstvu ter po svetu. Skupno je predstavljenih 35 uprizoritev, ki vam jih prinašamo za gledanje in branje.

Ne zamudite priložnosti, da se podate na popotovanje skozi zgodovino Škofjeloškega pasijona in odkrijete, kako je ta izjemna predstava navduševala občinstva po vsem svetu.

 

Knjiga iz pradiža, v štirih delih podrobno predstavlja vse znane uprizoritve te slavne predstave. V prvem delu se avtor Boris Kobe poigrava s slikovitimi rekonstrukcijami pasijona, kot bi se odvijal leta 1721 po ulicah Škofje Loke. Drugi del prinaša kronološki pregled uprizarjanja pasijona v 18. stoletju, s časovno zaporednimi številkami od 1 do 9. Tretji del pa raziskuje vse sodobne uprizoritve med letoma 1930 in 2023, s številkami od 10 do 35. Knjiga prinaša tudi vpogled v zaščito Škofjeloškega pasijona kot UNESCO-ve kulturne dediščine in obnavljanje dragocenega kodeksa, kar priča o njegovi živosti in aktualnosti.

Dodatne informacije

Avtor:

Alojzij Pavel Florjančič

Leto izdaje:

2023

Število strani:

240

Vezava:

trda

Založba:

Salve, Občina Škofja Loka