SVETE VIŠARJE

Na zalogi

Šifra: 57339

9,90 

Knjižico o Svetih Višarjah je Lambert Ehrlich napisal leta 1910, sredi boja za narodnostne pravice zatiranih Slovencev na Koroškem.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Knjižico o Svetih Višarjah je Lambert Ehrlich napisal leta 1910, sredi boja za narodnostne pravice zatiranih Slovencev na Koroškem. Nova izdaja s spremnima besedama dr. Matije Ogrina in dr. Helene Jaklitsch je poklon avtorju ob 80. obletnici umora. Izšlo v sodelovanju z Rafaelovo družbo.

»V knjižici je Marijin častilec, kot se je Lambert Ehrlich podpisal, kratko popisal zgodovino višarske božje poti; toda ob tem je v knjižici zbral svetlobo velikih in svetih stvari, ki so kakor nebo nad življenjem Slovencev in so ohranjale naš narod na poteh zgodovine.« (dr. Matija Ogrin)

»Sv. Višarje! Bile ste prijetne sanje mojih otroških dni in ostale ste hrepenenje mojih moških let. K vam je plaval moj duh, ko si je slikal svojo bodočnost, k vam se obrača še sedaj, kolikorkrat potrebuje svèta in pomoči. Sv. Višarje! Kdo jih še ni obiskal! Kdo ni vzletel tja po perotih svojih željá! Ali kdo vsaj ni slišal tega imena! Kaj ne, dragi bralec, tudi tebi so znane? Ti veš, da je to slavna romarska pot Marijina. In ako bi tega ne vedel, bi to lahko uganil.«

Dodatne informacije

Avtor:

Lambert Ehrlich

Založba:

Družina

Leto izdaje:

2022

Število strani:

96

Vezava:

mehka