VELIKO PARTNERSTVO

Na zalogi

Šifra: 55843

49,90 

V prvem delu knjige raziskuje, zakaj ljudje mislijo, da sta religija in znanost nespravljivi v drugem pa, zakaj je religija pomembna in ob kaj bomo, če jo izgubimo.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Smo zaradi vere v Boga bedni, nori ali pokvarjeni? Rabin Sacks, eden največjih sodobnih judovskih mislecev in raziskovalcev religije, dokazuje ravno obratno, da nas religija navdihuje za napredovanje in graditev skupnosti. V tej izčrpni razpravi raziskuje, zakaj ljudje mislijo, da sta religija in znanost nespravljivi, kakšen je odnos med njima v kontekstu judovske tradicije, zakaj je religija pomembna in kaj bomo izgubili, če se ji kot družba odpovemo. A ni zgolj znanstvena knjiga – je tudi iskreno pričevanje o avtorjevi poti do vere, ki se živi le v odnosu, torej je knjiga o velikem partnerstvu med človekom in Bogom. V tem procesu imata človekova ustvarjalnost in znanost veliko vlogo, oboje pa je lahko v soglasju z držo vere, kajti le ta se je sposobna spraševati o smislu.

V prvem delu knjige raziskuje, zakaj ljudje mislijo, da sta religija in znanost nespravljivi v drugem pa, zakaj je religija pomembna in ob kaj bomo, če jo izgubimo. O tem govorim zato, ker menim, da bolj ko ljudje izgubljajo vero v Boga, manj vidijo, zakaj je pomembna. Kaj je drugače, če človek veruje?

Dodatne informacije

Avtor:

Jonathan Sacks

Založba:

Družina

Leto izdaje:

2019

Število strani:

416

Vezava:

trda