VPRAŠANJE BOLEČINE

Na zalogi

Šifra: 54442

10,02 

Knjiga, kakor je Vprašanje bolečine  še danes bogatijo tisočere bralce po vsem svetu s teološko in filozofsko mislijo zdrave pameti (common sense).

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Clive Staples Lewis (1898 –1963) je irski pisatelj in mislec, katerega ustvarjalna kompleksnost obsega nenavadno širino: v njem so se združevali pronicljiv literarni zgodovinar, ugleden profesor v Oxfordu in Cambridgeu in prodoren teološko-filozofski mislec – in ob vsem tem še občudovan pisatelj fantazijskih romanov in pravljične literature (Zgodbe iz Narnije). Takšna nenavadna kreativna širina je ustvarila opus, ki obsega čez štirideset knjig. Lewisovo neobi čajno intelektualno in življenjsko zgodbo je upodobil Antony Hopkins v filmu Shadowland .

Med njegovimi deli so velik uspeh doživele knjige o Bogu in krščanstvu. Med najbolj uspešne sodi tudi Vprašanje bolečine (1940), krščanska filozofija trpljenja. Ta človeku trpljenja kajpada ne more olajšati, pokaže pa mu, zakaj je trpljenje lahko smiselno. Knjige, kakor so Vprašanje bolečine , Zakaj Bog? in Odprava človeka še danes bogatijo tisočere bralce po vsem svetu s teološko in filozofsko mislijo zdrave pameti (common sense). Svojo veliko ljubezen do literature in filozofije je umel Lewis združiti s svojim pisateljskim talentom. Zato so njegova dela tudi po slogovni plati literatura in filozofska refleksija obenem.

Dodatne informacije

Avtor:

C. S. Lewis

Založba:

Družina

Leto izdaje:

2005

Število strani:

142

Vezava:

mehka